Sabtu, 7 Januari 2012

Bayang-bayang Hidup

Assalamualaikum...


Today I would like to talk about SHADOW...

Hidup manusia senantiasa dikelilingi oleh bayang-bayang...Walaupun orang kata bayang-bayang cuma ada bila ada cahaya...Namun bayang-bayang yang satu lagi ni mesti menghantui hidup kita even with no light...Yakni bayang-bayang kehidupan...Bayang-bayang hidup boleh jadi satu igauan ngeri dan juga boleh jadi mimpi indah...mmm...nak senang cakap bayang-bayang ni nama lainnya ialah memori...so of coursela memori pasti akan menggamit kehidupan seharian kita sebagai hamba ALLAH di muka bumi ni...huhuhu


So, cakap pasal memori...memori yang indah memang patut kita simpan dan buat kenangan...tak kisahla memori yang indah pasal apa pun...Namun hidup tak selalunya in dah kan...Kadang-kadang memori yang tak seberapa indah pun muncul jugak dalam hidup kita...maka janganlah kita kenang memori tu as in bukan buang masuk tong sampah macam tu je...Kalau senang macam tu mesti takda kes-kes bunuh diri kat dunia ni...Bukan apa...Biasanya memori yang macam tu akan jadi penghalang untuk kita maju kehadapan...Memang sakit bila kita kenangkan kembali and of course susah nak kita lupakan...

Tapi bagi memastikan kejayaan kita di dunia dan akhirat...Kita try kurangkan masa kita nak feeling untuk ingat balik pasal memori tu....Or kalau tak boleh sangat...Cuba twistkan memori tu...Try jadikan ia sebagai batu loncatan or sempadan untuk maju...bukan apa...kadang-kadang bila kita terlampau layan sangat memori tu kita jugak yang merana sorang-sorang kan...tu yang sampai kadang-kadang skip kelas seminggu...sebab apa???...sebab fikir future walhal future tu satu benda yang tak nyata lagi...dan bila kita fikir sangat kadang-kadang tu merepek-repek pulak jadinya...Sah-sah aku ni memang bakal doktor yang bakal masuk pusat sakit jiwa...HAHAHAHA


I said this bukan apa...it is simply because im the one who repeatedly doing it...So I dont want you guys to do the same...Please dont be like me...Be a better person than me...InsyaALLAH...Do your best readers!!!

1 ulasan:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    BalasPadam