Rabu, 30 Mac 2011

fruitoholic....was it a word???

Salam..ape kabar sumer???? Ok hari ni???
Hahahhaha….arini nk cerite pasal fruitoholic…wuz it an existing word??
Selepas ditilik dan direnungkan nasibnya…word ni mcm tk wujud jer sbenarnye….kuikuikuikui
Namun lain jadinya, bunyi macam pelik tapi benar (cewah sbenarnye mcm nk puji diri sendiri);


FRUITOHOLIC


fruit = buah


'o' = sambungan ayat la


holic = obsession/addiction = ala same mcm cerita Confession of Shopaholic tuh!!!


So maksud fruitolic tu lebih krg mcm ni = obsess nk makan buah bukan buah tu!!!
Sbenanrnye tadi baru je balik dari Home centre ngan kawan2, tujuan asalnya nk beli cenderahati tuk cabutan bertuah esok tapi sempat lak g melencong kat carrefour tuh....


Sampai je kat carrefour tadi tetiba je perut lapar mcm la slame ni tak pernah tak lapar tapi tapi sebelum makan g la kejap jalan2 kat dalam carrefour...Jalan punya jalan tup tup je da sampai kat bahagian buah2an...ntah ape yg mengganggu pikiran aku ni pun tak tau...with all of sudden, tetiba tengok buah2 kat situ macam ayam goreng!!! (teringat kat my sister yg slalu tengok upin & ipin tu (T__T) ) Tetibe je naik gile nk beli buah macamla tak penah makan buah slame nih....


hasilnya bermacam2 jenis buah dibeli:


1. Grapefruit(ntahla rupenya srupa macam limau bali cuma rasa dier masam2 skit)
     bagi sape yg tak penah tengok inila rupe dier!!!




2. Apple Golden American (sedap!!)


apple pertama


3. Apple Royal Gala (ni pun sedap!!)


apple kedua


4. Apple Red Delicious


apple ketiga
Beli apple je da sampai 3 jenis (~.~")


5. Lemon Adalia (saje je beli untuk buat lemonade)




6. Orange keluaran Egypt




oleh dengan itu habisla sikit duit blanja makan yg spatutnya digunakan untuk benda lain....tapi takpela beli buah kowt!!! bagus tu utk kesihatan!!!huhuhuhuh


okla...kita jumpa lagi....cau cin cau!!!



3 ulasan:

  1. setelah duduk setahun lebih, ko dah penah rasa kurma mesir belum?

    BalasPadam
  2. HYPERFRUITANEMIA. WARNING!

    BalasPadam
  3. dah mkan la kurma mesir!!!

    cikpi: hyperfruitanemia??? apekah???

    hyper= berlebihan
    fruit=buah
    anemia= kurang darah

    mksdnya=berlebihan buah tapi kurang darah???? ape kes???

    BalasPadam